Domov >

CPR

Literarna urica z mag. Meo Valens v CPR Maribor

04.12.2015

Prvi petek v prazničnem mesecu decembru smo v CPR služba Maribor namenili ponovnemu druženju v okviru literarnih uric. Naša gostja je bila čudovita in srčna Mea Valens magistrica literarnih ved, priznana slovenska pisateljica (knjige - Besede o neubesedljivem, Uglašena in Milost, Dnevnik…), svetovna popotnica, podjetnica, predavateljica. Mea je življenje posvetila proučevanju vseh dimenzij človeškega obstoja, torej duhovni, duševni in materialni, da bi skozi znanje, ki ga je pridobivala po vsem svetu, in svoje lastne izkušnje osebnostne rasti našla odgovore na ključna vprašanja o smislu obstoja, pristni motivaciji in inspiraciji, o gojenju zaupanja kljub bolečim preizkušnjam in iskanju novih pogledov na stare težave.

Po več letih življenja v Južni Ameriki in Franciji se je vrnila v Slovenijo, da bi s sonarodnjaki podelila spoznanja, ki omogočajo ljudem narediti bistvene spremembe v smeri srečnejše prihodnosti, ne glede na to, kako težavne so njihove okoliščine.

Druženje, pripovedovanje in predstavitev literarnih del z Meo so veter v krila ljudem, ki želijo ne glede na zunanje in notranje omejitve zaživeti svoje prirojene potenciale. S svojim pripovedovanjem, znanjem in spoznanji, ki jih je povzela v tematiko »Kako preseči omejitve in zaživeti svoje sanje?«, je navdihnila prisotne k pozitivnim spremembam ne oziraje se na njihove poškodbe, bolezni idr. težave, ki jih je tudi sama izkusila, ko jo je življenje potisnilo na rob.

Na literarni urici smo se z Meo družili uporabniki storitev našega Centra in zaposleni, tudi zaradi tega je bilo naše srečanje nekaj prav posebnega in po končnih odzivih je bilo resnično nekaj kar je vsakega obogatilo na prav poseben način.

Naslednjo literarno urico načrtujemo v mesecu februarju ob kulturnem prazniku…, gost pa naj še zaenkrat ostane skrivnost.

vrh strani | NAZAJ na seznam člankov