Domov >

CPR

Predstavitev pesniškega prvenca gospe Danijele Premzl

21.07.2015

Na pobudo delovne terapevtke, smo 21. julija 2015 za uporabnike CPR služba Maribor in zaposlene pripravili prvo literarno urico. Na druženju nam je naša rehabilitandka gospa Danijela Premzl predstavila njen pesniški prvenec z naslovom »Neznatno svetilko sem uzrla«, ki je nastal v sodelovanju s predsednikom Mariborske literarne družbe g. Marjanom Pungartnikom. Kot je povedala, so se ji s tem izpolnile drzne sanje, o katerih pred leti ne bi upala niti na skrivaj pomisliti, kaj šele, da bi upala v njihovo uresničitev.

Pesmi Danijele Premzl se gibljejo med ljubeznijo in besedo (kot tropom za poezijo). A vendar ne gre za dve ločeni stvarnosti. Med seboj se prepletata tako kompozicijsko kakor tudi tematsko.

Njena poezija je skrajno tiha, previdna in negotova drža, ki kdaj prevzame, kdaj pa ostane na pragu in si ne upa naprej. A vendar je ljubezen v njenih pesmih tenko tkanje med dušami, tkanje iz besed, gest, pričakovanj, kakor da se v njej zrcali nekaj onostranskega, za kar se težko najdejo besede, podobe, kar je na robu ihtenja in neskončnega hrepenenja. O tem govori tudi naslovna pesem zbirke, »Neznatno svetilko sem uzrla«.

Druženje nam je popestrila naša rehabilitandka Samanta Podgorelec s čudovitim petjem gospela.

vrh strani | NAZAJ na seznam člankov