Domov >

CPR

ŠPORTNE IGRE INVALIDOV MARIBOR 2016

13.05.2016

Svet invalidov Mestne občine Maribor je v sodelovanju z mariborskimi invalidskimi društvi že sedmo leto zapovrstjo priredil »Športne igre invalidov Maribora«. Športne igre invalidov so potekale v okviru Športne pomladi 2016 dne 13. 5. 2016. Letos se je iger udeležilo cca 500 udeležencev, 260 tekmovalcev in preko 200 navijačev. Na športnih igrah smo sodelovali tudi iz URI - Soča, tako s tekmovalci kot gledalci. Letos prvič smo nastopili tudi enotno oblečeni, saj nam je URI - Soča omogočil, da smo bili vsi v enotnih majicah.

Tekmovanja so potekala v različnih disciplinah; stezno kegljanje, rusko kegljanje (posamično in ekipno), šah, pikado, met na koš, met na koš na vozičku, košarka na vozičku, namizni tenis in mali nogomet. Predstavniki URI - Soča so tekmovali v ruskem kegljanju, pikadu, namiznem tenisu in malem nogometu. Kot vsako leto, smo tudi letos osvojili 2 odličji v posamičnih disciplinah in 2 pokala v ekipnih tekmah.

Zlato odličje in s tem 1. mesto  v namiznem tenisu je osvojila Vladka Zakrajšek, bronasto odličje in 3. mesto je osvojila Jana Križe, prav tako so punce ekipno osvojile 3. mesto. Ekip so sestavljale; Jana Križe, Klavdija Krajnc, Mojca Lebič, Manja Hernah. Fantje pa so se ponovno izkazali v malem nogometu, kjer so osvojili skorajda že standardno 2. mesto. Ekipo se sestavljali; Franjo Luznik, Dejan Oprešnik, Sergej Nerat Kovač, Gregor Čoh, Zoran Mendek, Silvo Božič in Ernest Detiček.

Skupaj smo preživeli lep dan, poln smeha in dobre volje, obenem pa se na ta način krepi sodelovanje in druženje med različnimi invalidskimi organizacijami z namenom snidenja tudi v naslednjem letu.

vrh strani | NAZAJ na seznam člankov