Domov >

CPR

Športne igre invalidov Maribora 2017

13.05.2017

Športnih iger invalidov, ki jih je tudi letos, že osmo leto zapovrstjo, organiziral svet invalidov Mestne občine Maribor v sodelovanju z mariborskimi invalidskimi društvi, se je tudi letos udeležilo cca. 500 udeležencev. Tekmovalo je kar 295 članov iz 18 mariborskih invalidskih organizacij. Vsi tekmovalci so prejeli priznanja za sodelovanje in spominske majice.

Uvodoma sta navzoče nagovorila predsednik Sveta invalidov Mestne občine Maribor Milan Kotnik in župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec.

Udeleženci so se na prizoriščih v Ledni dvorani, Dvorani Tabor in kegljišču DU Tabor pomerili v disciplinah: pikadu, šahu, kegljanju, ruskem kegljanju, namiznem tenisu, malem nogometu, ulični košarki na vozičku, metu na koš na vozičku  in metu na koš. Na vseh tekmovališčih je bilo zelo živahno. Čutila se je napetost, tekmovalci so se trudili na vso moč. Uspelo je tistim, ki so imeli več športne sreče.

Udeleženci URI - Soča so letos osvojili 1. mesto v metanju na koš za ženske ter že skoraj legendarno 2. mesto v nogometu.

Ob tekmovanju so si udeleženci z zanimanjem ustavljali na stojnicah, kjer je Diafit izvajal meritev krvnega tlaka in sladkorja v krvi, potekala je predstavitev peke palačink na zdrav način in njihova pokušnja. Predstavilo se je tudi podjetje Relax Maribor, ki je za navzoče pripravilo nagradno akcijo. Nagrajencem iskreno čestitamo.

Športne igre invalidov 2017 so upravičile svoj namen, to je krepitev medsebojnega sodelovanja, druženje, izmenjava izkušenj in sklepanje prijateljstva med člani  različnih invalidskih društev. Na snidenje na Športnih igrah invalidov 2018!

vrh strani | NAZAJ na seznam člankov