Domov >

CPR

Uspešno končana dobrodelna akcija

07.07.2016

Lani se je v zaposlitveno rehabilitacijo vključil Danijel, ki je zaradi svoje invalidnosti prikovan na invalidski voziček. Rehabilitacija je zaradi njegove (ne)mobilnosti bila prekinjena, saj so strokovni delavci in Danijel hitro prišli do zaključka, da je zaradi njegove nemobilnosti kakršenkoli nadaljnji proces usposabljanja in umestitve k delodajalcu izjemno otežen. Pod okriljem delovne terapevtke Simone Vogrinc z URI - Soča (CPR Maribor, enota Ptuj) in sodelavcev se je pričela akcija povezovanja z institucijami v lokalnem okolju, z namenom zbiranja donatorskih sredstev za rešitev Danijelove problematike mobilnosti.

V letošnjem letu je bila uspešno končana dobrodelna akcija zbiranja sredstev za nakup prilagojenega vozila, v okviru katere so svoje moči pri pridobivanju donatorskih sredstev združili CPR Uri Soča, DŠI Most Ptuj in Društvo paraplegikov Podravja. Sredstva so donirali mnogi. Svečana predaja vozila Danijelu je potekala 7.7.2016 v prostorih Avtohiše Furman na Ptuju. Z junijem se je Danijel ponovno vključil v program rehabilitacije in usposabljanja, z donatorskimi sredstvi pa bo v juliju opravil tudi nekaj ur dodatne obnovitve praktičnega znanja iz vožnje.

Primer dobre prakse, ki v celoti podpira misel Lewisa Carrolla iz uvodne strani Vizije in razvojne strategije 2016-2020: »Ena od velikih skrivnosti življenja je, da je zares kaj vredno le tisto, kar naredimo za druge«.

Povezava do video prispevka na TELE M: http://4d.rtvslo.si/arhiv/tele-m/174416907

vrh strani | NAZAJ na seznam člankov